Usein kysytyimmät kysymykset

Viekö Automower®-leikkurin omistaminen ja käyttö paljon aikaa?

Ei, Automower®-leikkurin käyttö on hyvin yksinkertaista. Leikkuutulos on aina hyvä, eikä se vaadi käyttäjältään ponnisteluja. Kun Automower® on asennettu, se huolehtii itsenäisesti siitä, että nurmikko on hyvin leikattu. Tämä ei vaadi osallistumistasi, vaan leikkuri toimii olitpa sitten kotona, toimistolla tai lomailemassa. Nurmikko on aina hyvin hoidettu, mutta sinun itsesi ei tarvitse osallistua sen leikkuuseen.

Onko se helppokäyttöinen?

Kyllä, käyttö on hyvin helppoa. Perinteisiin leikkureihin verrattuna laite on erittäin kevyt, sillä se painaa vain 7 – 14 kg. Ohjauspaneelia on helppo seurata ja käyttää – kun Automower® on saatu käyttöön, se pärjää omillaan.

Onko Automower® äänekäs?

Ei lainkaan. Automower®-leikkurin melutaso on hyvin matala, mallista riippuen 58 – 69 dB(A). Vertailukohtana voidaan käyttää perinteisiä leikkureita, joiden melutaso on 95 – 100 dB(A). Automower®-leikkurin voi jättää huoletta leikkaamaan puutarhaan ilman, että se häiritsee asukkaita tai naapureita.

Mitkä ovat Automower®-leikkurin ympäristövaikutukset?

Koska Automower® on akkukäyttöinen, sen käytöstä ei synny päästöjä ja varsinainen energiankulutus on hyvin vähäistä. Käyttökustannukset ovat vain noin 10 – 50 euroa kautta kohden, kun niihin lasketaan sähkönkulutus. Nurmikon koko vaikuttaa kustannuksiin.

Entä jos olen allerginen – pahentaako jatkuva leikkaaminen allergioita?

Päinvastoin. Jos sinulla on ruohoallergia tai heinänuha, Automower® voi olla sinulle hyvä ratkaisu. Automower® leikkaa nurmikon itsenäisesti ilman valvonnan tarvetta, mikä automaattisesti tarkoittaa sitä, ettei käyttäjän tarvitse olla kosketuksissa leikkuujätteeseen. Lisäksi nurmikko pysyy aina niin lyhyenä, etteivät allergeenit pääse leijumaan ilmassa.

Kuinka Automower® asennetaan?

Asennus on helppo tehdä itse. Noudata käyttöohjeessa annettuja ohjeita. Asennus kestää 2-5 tuntia nurmialueen koosta ja tyypistä riippuen. tarjoamme myös asennuspalvelua Satakunnan aluella tai muualla sopimuksen mukaan.

Kuinka Automower® käynnistyy ja pysähtyy?

Kun järjestelmä on asennettu, sinun on kytkettävä virta pääkatkaisimesta, painettava START-painiketta (jos mallissa on sellainen) ja suljettava näppäimistön salpa. Leikkuri pysäytetään painamalla suurta pysäytyspainiketta.

Onko kaapeli kaivettava maahan?

Ei. Kaapeli voidaan kiinnittää maanpintaan käyttämällä mukana toimitettuja sinkilöitä. Muutaman viikon kuluttua nurmi kasvaa kaapelin päälle ja se peittyy näkyvistä. Hyvä vinkki on leikata nurmikko mahdollisimman lyhyeksi kaapelin asennuspaikan ympäriltä, jotta se saadaan kiinnitettyä mahdollisimman lähelle maanpintaa. Jos kuitenkin haluat kaivaa kaapelin maahan, se on mahdollista. Suositeltu syvyys on 3 – 10 cm.

Mitä tapahtuu, jos unohdan PIN-koodini?

Sinun on otettava yhteys meihin, niin autamme sinua palauttamaan PIN-koodin.

Mikä on Automower®-leikkurin suurin toiminta-alue?

Automower® pystyy leikkaamaan leikkurin mallista ja puutarhan tyypistä riippuen enintään 6 000 m² +/- 20 %.

Tarvitsenko yhä perinteistä ruohonleikkuria?

Et. Suosittelemme siistimään nurmikon reunat trimmerillä, jotta piha-alue näyttää huolellisesti viimeistellyltä.

Mitä teen, jos puutarhani koko ylittää 6 000 m²?

Voit asentaa kaksi leikkuria tai useamman toimimaan rinnakkain. Useampia leikkureita on asennettu rinnakkain yleisesti ympäri maailman.

Voinko käyttää Automower®-leikkuria pienissä puutarhoissa?

Kyllä. Säädä leikkuuaika puutarhallesi sopivaksi käyttämällä ajastintoimintoa. Pikaoppaassa on mallikohtaiset leikkuumäärät tuntia kohden, mikä helpottaa ajastimen säätöä puutarhan kokoa vastaavaksi.

Pystyykö Automower® leikkaamaan kaikentyyppisissä puutarhoissa?

Periaatteessa kyllä. Automower® pystyy leikkaamaan nurmialueita, joihin myös perinteiset leikkurit pystyvät. Mukavuudesta saattaa joutua tinkimään hyvin sirpaloituneessa puutarhassa, jossa on useita pieniä ja erillisiä nurmialueita, sillä silloin leikkuria on siirreltävä alueelta toiselle käsin. Asennuksen aikana on varmistettava, ettei Automower® leikkaa alueilla, joilla sen ei haluta leikkaavan. Näitä ovat esimerkiksi kukkapenkit, pensaat, puut, kivet jne.

Pystyykö Automower® leikkaamaan epätasaista nurmikkoa?

Suurten vetopyörien ansiosta Automower® pärjää hyvin epätasaisilla pinnoilla. Se toimii myös jopa kaltevuudeltaan 45 %:n rinteissä (24°). Pienet ja syvät reiät ovat ainoita, joihin Automower® saattaa jäädä kiinni. Automower® on tarpeeksi pieni seuraamaan epätasaisen maaperän muotoja. Se ei revi kohoumia rikki kuten monet suuremmat leikkurit.

Pystyykö Automower® kulkemaan kapeiden käytävien läpi?

Kyllä, Automower® kulkee jopa vain 60 cm leveistä käytävistä (riippuu käytössä olevasta mallista).

Pystyykö Automower® tunnistamaan nurmikolla lojuvia esineitä, kuten vaatteita ja leluja?

Ei. Omistajan on siivottava esineet pois nurmikolta. Automower® voi vahingoittaa kaikkia esineitä, jotka ovat tarpeeksi pieniä jäämään sen alle, ja esineet voivat vahingoittaa leikkurin teriä. Varmista, että pienet esineet on siivottu nurmikolta ennen Automower®-leikkurin käyttöä.

Entä männynkävyt, puiden oksat ja maahan pudonneet hedelmät?

Leikkurin terien käyttöiän maksimoimiseksi tällaiset esteet on haravoitava tai kerättävä pois säännöllisesti. Ne eivät vahingoita leikkuria, mutta sen terät kuluvat nopeammin. Puiden oksat voivat myös vaurioittaa tai vääntää leikkurin teriä, mikä johtaa heikkoon leikkuutulokseen.

Minulla on kaunis kukkapenkki ja puita, jotka haluan suojata. Onnistuuko se?

Jos kaapeli on asennettu oikein kukkapenkin, puiden, pensaiden tai muiden esteiden ympärille, Automower® ei pääse vahingoittamaan niitä tai kulkemaan kyseiselle alueelle.

Kuinka Automower® leikkaa todella pitkää nurmikkoa?

Jos ruoho on hyvin pitkää ja paksua, leikkuukorkeutta on alkuun nostettava. Sitten sitä lasketaan vähitellen halutulle tasolle. Ääritapauksissa nurmikko on ehkä ensin leikattava perinteisellä leikkurilla ennen Automower®-leikkurin käyttöä.

Nurmikolla on paljon sammalta, kuinka se vaikuttaa Automower®-leikkurin toimintaan?

Itse asiassa Automower® vaikuttaa sammaleeseen. Nurmikon jatkuvalla leikkuulla on hyvin positiivisia vaikutuksia ruohonkasvuun, minkä ansiosta sammal katoaa vähitellen nurmikolta.

Pystyykö leikkuri leikkaamaan myös sadesäällä?

Kyllä, Automower® leikkaa nurmikkoa kaikissa sääolosuhteissa ja se on suunniteltu leikkaamaan myös märissä olosuhteissa. On kuitenkin suositeltavaa tuoda leikkuri suojaan sisätiloihin äärimmäisissä sääolosuhteissa, kuten rankkasateella ja myrskyllä.

Pystyykö leikkuri leikkaamaan hyvin kuumalla säällä?

Leikkuri on suunniteltu toimimaan jopa 45 ºC:n lämpötilassa. Kun lämpötila ylittää 25 ºC, leikkuuaika ja akun kesto lyhenevät NiMH-akkuja käyttävissä malleissa, koska akun kapasiteetti on pienempi kuumalla säällä. Maksimaalinen leikkuualue säilyy kuitenkin ennallaan. Li-Ion-akkuja käyttävien mallien toimintakyky on aina sama lämpötilasta riippumatta.

Jos haluan käyttää Automower®-leikkuria myös kesämökillä tai jakaa sen naapurin kanssa, voiko sitä käyttää kahdessa eri sijainnissa?

Kyllä. Jos hankit kaksi latausasemaa ja kaksi kaapelia, voit tehdä tarvittavat asennukset kahteen paikkaan ja käyttää samaa Automower®-leikkuria molemmissa paikoissa.

Voivatko lapset leikkiä nurmikolla Automower®-leikkurin työskennellessä?

Vaikka Automower® toimiikin matalalla teholla, sormet ja varpaat voivat silti vahingoittua, jos ne jäävät terien väliin. Sisäänrakennettu turvatoiminto varmistaa, että terät pysähtyvät automaattisesti, jos leikkuria nostetaan tai se käännetään ympäri. Leikkurin korin ulkoreuna yltää erityisen pitkälle terän kärjestä, millä estetään käsien ja jalkojen joutuminen vahingossa terien väliin. Tästä huolimatta suosittelemme sammuttamaan Automower®-leikkurin, kun pienet lapset leikkivät nurmikolla.

Onko Automower®-leikkurissa varashälytin?

Kyllä. Automower®-leikkurissa on useita varkaudenestojärjestelmiä, jotka voidaan aktivoida. Tärkeintä on, että Automower®-leikkuria ei voi käyttää ilman henkilökohtaista PIN-koodia. Asennuslukko estää Automower®-leikkurin toiminnan missään muussa asennuspaikassa kuin omassaan. Aikalukko pyytää syöttämään nelinumeroisen PIN-koodin käyttäjän määrittämän ajan kuluttua umpeen. Hälytys vaatii PIN-koodin syöttämistä, kun Automower® sammutetaan – muutoin hälytysääni aktivoituu. Lisäksi GPS-viestintälaite sisältää GPS-seurantalaitteen, joka on saatavana lisävarusteena useimpiin malleihin.

Voiko Automower®-leikkurista olla vaaraa kissoille ja koirille?

Ei. Kokemuksemme mukaan lemmikkieläimet jättävät yleensä Automower®-leikkurin rauhaan. Automower®-leikkurissa on kuitenkin anturit, jotka saavat sen kääntymään tai muuttamaan suuntaa, jos sen tielle osuu esteitä. Jos leikkuri tästä huolimatta törmää lemmikkiin, yhteentörmäys on vain kevyt eikä todennäköisesti aiheuta vahinkoa.

Missä voin huollattaa leikkurin ja mistä saan varaosia?

Leikkurisi huolto, varaosat sekä talvisäilytys onnistuu tietysti meiltä!

Mikä on akun käyttöikä?

Se riippuu leikattavasta alueesta ja leikkuriin asetetusta käyntiajasta. Jos käytät Automower®-leikkuria kuusi kuukautta vuodessa ja leikkuualue on 800 m², akku kestää 2 – 4 kautta. Voit säästää akkua asettamalla ajastimen nurmikon koon mukaan. Kuivien sääjaksojen aikana voit helposti lyhentää käyntiaikaa tehosta tinkimättä.

Mikä on terien käyttöikä?

Terien käyttöikä määräytyy maaperän ja nurmikon mukaan. Tavallisesti terät kestävät 1 – 2 kk 1000 m²:n alueella. Voit vaihtaa kevyet terät viidessä minuutissa tavallisella ruuvimeisselillä.

Onko leikkuria säilytettävä talven ajan sisätiloissa?

Kyllä, jos leikkuri ei ole käytössä. Ennen kuin viet Automower®-leikkurin talvisäilöön, puhdista se, pyyhi kuivaksi ja varastoi sitten kuivaan tilaan, jossa ei ole pakkasta. Suosittelemme, että myös latausasemaa säilytetään sisätiloissa talven ajan. Kaapeli jää myös talven ajaksi paikalleen maahan.

Kuinka pidän Automower®-leikkurista huolen, jotta sen paras suorituskyky säilyy?

Terien säännöllinen vaihtaminen on ensiarvoisen tärkeää hyvän leikkuutuloksen varmistamiseksi. Ruoho kannattaa poistaa pyöristä ja koneen rungosta silloin tällöin leikkurin käyttömäärien mukaan.

Jäikö vielä jokin asia askarruttamaan?

Ota meihin yhteyttä ja kysy!

Lähetä kysymys

Soita meille!

Meille voit myös soittaa numeroon 02 8684110 ja saat vastauksen mieltäsi askarruttavaan kysymykseesi!

Vieraile liikkeissämme

Olet tervetullut esittämään kysymyksesi myös suoraan liikkeisiimme, Kairakatu 13, 26100 Rauma, tai Satakunnankatu 23, Eura.